Mašni nameni

OZNANILA ŽUPNIJ ZIDANI MOST, RAZBOR IN LOKA

15. 2. 2021 do 21. 2. 2021

PONEDELJEK – 15. 2

Klavdij, redovnik

RAZBOR: + Šantej Avguštin
TOREK – 16. 2

Julijana Koprska, pust

RAZBOR: + Kozmus Marija

 

SREDA – 17. 2 

PEPELNICA – strogi post

LOKA: 18.30 + Seljak Verica

Prenos po facebooku

ČETRTEK – 18. 2

Frančišek Regis, mučenec

LOKA: + Podlogar Antonija
PETEK – 19. 2

Konrad, spokornik

LOKA: Kokotec Stanislava

Ob 19.30 – križev pot in postni govor po FB

   SOBOTA – 20. 2

Fatimska pastirčka

MARIJA ŠIRJE: 16 + farane - križev pot
NEDELJA – 21. 2

1.      postna nedelja

RAZBOR: 11 + brata Kozmus Toni in Jakob

 

V Katoliški cerkvi na pepelnično sredo, letos bo to 17. februarja 2021, začenjamo postni čas, ki bo trajal štirideset dni. Postni čas bomo sklenili z večerno mašo velikega četrtka, ko nastopi sveto velikonočno tridnevje.
Na pepelnično sredo se po cerkvah vsako leto opravlja obred pepeljenja. Duhovnik verniku na glavo simbolično posuje blagoslovljen pepel, s čimer se navzven pokaže notranja razpoložljivost vernika za spreobrnjenje oziroma poboljšanje življenja.. Letos bo zaradi epidemije COVID-19 obred pepeljenja v naših župnijah potekal na drugačen način. Sveto mašo bom imel po facebooku na pepelnico ob 18.30 uri, kjer bom blagoslovil pepel, ki si ga boste doma sami pripravili. Vsa ostala navodila o obredu pepeljenja vam bom pojasnil med sveto mašo.
Strogi post – ko naj bi se samo enkrat v dnevu najedli do sitega – je na pepelnico in veliki petek, zdržek od mesa in mesnih jedi pa vsak petek v postnem času. Namen posta ni prvenstveno v odpovedi določeni hrani in pijači, ampak v spreobrnjenju srca in doseganju večje odprtosti za potrebe bližnjega ter v večji povezanosti z Bogom prek molitve. Cerkev uči, da so dobra dela, post, miloščina ubogim in molitev usmerjena k doseganju osebnega spreobrnjenja in ne sama sebi namen.
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Razbor in okolica:
v torek, 16. februarja med 8:00 in 14:00 uro.
na območju transformatorske postaje Loka z okolico:
v sredo, 17. februarja med 8:00 in 14:00 uro.
Ostanite zdravi in naj vas spremlja božji blagoslov!
V času epidemije škofje vabijo vse duhovnike, redovnike, redovnice in vernike, da molijo naslednjo molitev: